Πόσο χώμα συγκρατούν τα φίλτρα κεντρικής παροχής;

person Posted By: Apostolos Kissouras list In: Φίλτρα νερού On: comment Comment: 0 favorite Hit: 2429

Το νερό δικτύου μεταφέρει χώμα και άλλα ιζήματα σε τέτοιες ποσότητες  που μπορούν να καταστρέψουν τις συσκευές ή τα τελικά φίλτρα. Μπορούν τα φίλτρα ιζημάτων να λύσουν το πρόβλημα; Κάναμε το παράδειγμα και παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα.

Στο παράδειγμα που ακολουθεί τοποθετήσαμε σε περιοχή της Χαλκίδας (Kάνηθος) μια συσκευή κεντρικής παροχής Atlas Senion Plus 3P  με το φίλτρο ιζημάτων melt blown CPP 110SX 10μm της Atlas. Το χρώμα του αρχικά ήταν λευκό. Ο χρωματισμούς του σε μαύρο (σε μερικές περιοχές κόκκινο) δείχνει την συγκράτηση των ιζημάτων στην εξωτερική του επιφάνεια. Πόσο χρόνο χρειάστηκε για να μετατραπεί σε αυτό που βλέπετε; Σε μόλις 2 μήνες! 

Ας δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί. 

Το πορώδες υλικό του φίλτρου (εξηλασμένο πολυπροπυλένιο) στην εξωτερική επιφάνεια που είναι η είσοδος του νερού συγκράτησε τα ιζήματα ενώ στο εσωτερικό του (έξοδος νερού) παρέμεινε λευκό. Αυτο απόδεικνύει ότι το φίλτρο της Atlas κατάφερε να φιλτράρει ένα τόσο βρώμικο νερό.

Στην εικόνα επίσης θα παρατηρήσετε τον διαχωρισμό λευκό-μαύρο που υπάρχει στην πάνω πλευρά του φίλτρου . Είναι το σημείο όπου το φίλτρο στεγανοποιεί (εσωτερικά) με την συσκευή. Ο απότομος διαχωρισμός μαύρου και λευκού  δείχνει την πολύ καλή εφαρμογή που έχει το φίλτρο με την συσκευή, εμποδίζοντας διαρροές bypass.

Συμπέρασμα

Το φίλτρο της Atlas δούλεψε αποτελεσματικά και μπορεί να εγγυηθεί ότι με την χρήση τους θα αφαιρεθούν όλες οι ακαθαρσίες από το νερό που καταναλώνετε.

          

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

Εγγραφή

Νέος στην Solarage; Δημιούργησε λογαριασμό.

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Συνδεθείτε Ή Επαναφέρετε τον κωδικό σας