Προϋποθέσεις για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών με το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ

person Posted By: Apostolos Kissouras list In: Ενέργεια On: comment Comment: 0 favorite Hit: 1905

Παρουσιάζουμε τις βασικές προϋποθέσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών με το Εξοικονομώ-Αυτονομώ.

Βάση του οδηγού προγράμματος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων απαιτούνται τα εξής:

  • Η ενεργειακή κατάταξη της κατοικίας να είναι ίση η μικρότερη της κατηγορίας Γ.
  • Οι παρεμβάσεις που θα επιλεγούν (χωρίς αυτές των φωτοβολταϊκών) θα πρέπει να αναβαθμίζουν την κατηγορία κατά 3 τουλάχιστον κατηγορίες. 
  • Για την επιλογή εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, η κατάταξη της κατοικίας/διαμερίσματος, μετά τις βασικές παρεμβάσεις, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον Β+  (για κτήρια αρχικής κατάταξης Η έως Δ) και Α (για κτήρια αρχικής κατάταξης Γ)

Συμπεράσματα

Με τους περιορισμούς που βάζει το υπουργείο ανάπτυξης, η επιλογή φωτοβολταϊκών θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο μια ριζικής αναβάθμισης της κατοικίας/διαμερίσματος η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει την επιλογή μιας η περισσοτέρων παρεμβάσεων όπως αντικατάσταση κουφωμάτων-θερμομόνωση-συστημάτων θέρμανσης/ψύξης και ζεστού νερού χρήσης.

Από την άλλη διακρίνουμε μια μοναδική ευκαιρία για μια ριζική αναβάθμιση της κατοικίας σε μια ενεργειακή κατοικία με σχεδόν μηδενικό κόστος θέρμανσης-κλιματισμού και ηλεκτρισμού ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας την γενναιόδωρη χρηματοδότηση που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 75% του συνολικού κόστους.

Related by Tags

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

Εγγραφή

Νέος στην Solarage; Δημιούργησε λογαριασμό.

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Συνδεθείτε Ή Επαναφέρετε τον κωδικό σας