Πιστοποίηση φίλτρων από τον NSF International

person Posted By: Focus On list In: Πιστοποίηση φίλτρων νερού On: comment Comment: 0 favorite Hit: 2188

O NSF είναι ο μεγαλύτερος διεθνής οργανισμός ανάπτυξης προτύπων και πιστοποιητικών για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας τα οποία σχετίζονται με την τροφή, το νερό, τα καταναλωτικά προϊόντα και το περιβάλλον.

Ως ανεξάρτητος διαπιστευμένος οργανισμός o NSF αναπτύσσει πρότυπα ελέγχου για προϊόντα και συστήματα, ενώ και η ίδια προχωράει στον έλεγχο αυτών.

Για τα οικιακά φίλτρα τα κύρια πρότυπα πιστοποίησης είναι:

NSF/ANSI 42 : Πρώτες Ύλες [Components only]

NSF/ANSI 42 :Αποτελεσματικότητα φίλτρου [Aesthetic effect]

NSF/ANSI 53 : Επιπτώσεις στην υγεία [Health Effect ]

NSF/401 : Αναδυόμενες μολυσματικές ουσίες

Ιδρύθηκε το 1944 ως Εθνικός οργανισμός υγιεινής ( National Sanitation Foundation). Το 1990 διατήρησε το όνομα του ως NSF αλλά πλέον δεν αναφέρεται ως εθνικός οργανισμός, αφού έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε παγκόσμια κλίματα.

O οργανισμός παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για τη βιομηχανία νερού ώστε να συμβάλλει στη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων στην αγορά.

Στον τομέα των οικιακών φίλτρων ο οργανισμός δημιουργεί πρότυπα και παρέχει υπηρεσίες ελέγχου και πιστοποίησης συστημάτων/προϊόντων επεξεργασίας νερού και εξαρτήματα. Τα πρότυπα μπορεί να περιλαμβάνουν ελέγχους για:

τη χρήση υλικών για την δημόσια υγεία

τη δομική ακεραιότητα και

μείωση προσμίξεων (μολυσματικών ή όχι).

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

Εγγραφή

Νέος στην Solarage; Δημιούργησε λογαριασμό.

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Συνδεθείτε Ή Επαναφέρετε τον κωδικό σας